Ramazan ayında iftar sofralarınızda vücudunuzun magnezyum ve mineral dengesini yemeklerinizin eşlikçisi AVOYA ile sağlayabilirsiniz. Mutfakların klasik lezzetlerinden bamya yemeği, hafifliği ve kolay tarifiyle Ramazan sofralarında yerini alıyor.
Lezzetli bir porsiyon bamyanın yanında AVOYA Meyveli Limon & Limon Çiçeğinin ekşi tadıyla bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz. AVOYA’nın yüksek magnezyum ve toplam mineral değeri gün boyu kaybettiğiniz mineralleri yerine koymanıza destek sağlayabilir.
İşte Ramazan sofranız için lezzetli bir bamya yemeği tarifi:
Malzemeler
500 gram bamya
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates veya 1 yemek kaşığı salça
Yarım limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Yapılışı
Bamyanın baş kısmını dikkatlice keserek koni şeklinde temizleyin.
Ardından bamyaları yıkayıp süzün.
Tencereye zeytinyağını alın ve ince doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşinceye kadar soteleyin.
Ardından ezilmiş sarımsakları ekleyip bir dakika daha kavurun.
Küp doğranmış domatesleri veya salçayı ekleyin.
Domatesler suyunu bırakana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
Hazırladığınız bamyaları tencereye ekleyin.
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile tatlandırın.
Yarım limon suyunu ekleyip nazikçe karıştırın.
Tencereye suyu ekleyin ve kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık 20 dakika, bamya yumuşayana kadar pişirin.
Bamya yemeğini sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz.