Birbirinden farklı yemeklerin, zeytinyağlıların ve salataların yer aldığı iftar sofralarının gözdesi cevizli ve narlı semizotu salatası. Ekşi, tatlı ve tuzlu lezzetlerin bir araya geldiği bu salata hem doyurucu hem de besleyici.
İçerisine ekleyeceğiniz nar ekşisi ile lezzetini artıracağız salatanın yanında AVOYA Meyveli Çilek & Gül tercih edebilirsiniz. AVOYA Meyveli maden suları yüksek magnezyum oranı ile iftarda bedeninizin yenilenmesine destek olur. Koruyucu, renklendirici ve tatlandırıcı içermeyen AVOYA İçecekler doğal olarak tercihiniz olacaktır.
İşte renkli ve lezzetli cevizli ve narlı semizotu salatası tarifi:
Malzemeler
1 demet semizotu
1 orta boy nar
10 adet ceviz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Semizotunu topraklarından arınana kadar yıkayın ve saplarını ayıklayarak doğrayın.
Kuruttuğunuz semizotunu bir kaseye alın.
Üzerine iri doğradığınız cevizleri ve ayıkladığınız nar tanelerini ekleyin.
Ayrı bir kasede salata sosunu hazırlayın.
Sosu üzerine gezdirerek salatanızı servis edebilirsiniz.