Sofra Lezzetleri

AVOYA’dan Sofra Lezzetlerinde Bugün: Fırında Falafel

Falafel, nohut bazlı nefis bir Orta Doğu lezzeti. Yaygın olarak kızartılarak yapılan falafeli fırında yaparak daha hafif hale getirebilirsiniz. Protein deposu ve doyurucu nohut ile yapılan falafeli iftar sofralarınızda lezzetli bir ara sıcak veya salata üzerinde tüketebilirsiniz.

Yemeğinizin eşlikçisi olarak AVOYA Blend Vişne & Yasemin tercih ederek oruç süresince kaybettiğiniz mineralleri geri kazanabilirsiniz. AVOYA Blend Mineralli Gazlı İçecek lezzetleri iftar sofralarınızın yenileyici eşlikçisi.

İşte iftar sofralarınızda yerini alacak hafif lezzetli falafel tarifi:

Malzemeler
2 su bardağı haşlanıp süzülmüş nohut
1 adet küçük soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kişniş (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı un veya yulaf unu
Tuz, karabiber, pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı
Soğan, sarımsak ve maydanozu mutfak robotunda çekin.
Nohut ve baharatları ekleyerek püre haline getirin.
Karışıma unu ekleyerek yoğurun ve 10 dakika dinlendirin.
Fırını 180 dereceye önceden ısıtın.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerlerine hafif zeytinyağı sürerek 25-30 dakika fırında pişirin.
Yoğurtlu veya tahinli sos ile servis edebilirsiniz.

Mineraller
Her Gün 1 Şişe Maden Suyu İçmenin Faydaları

Günlük yeterli sıvı tüketimi bedeninizin zinde ve enerjik olmasına destek olur. Neredeyse

Sofra Lezzetleri
AVOYA’dan Sofra Lezzetlerinde Bugün: Yarma Çorbası

Ramazan ayında tok tutan ve besleyici yemekler tercih etmek önemlidir. Anadolu mutfağının

Sofra Lezzetleri
AVOYA’dan Sofra Lezzetlerinde Bugün: Tavuklu Bezelye Yemeği

Ramazan sofralarında pratik ve besleyici ana yemek tarifleri tercih edenler, tavuklu bezelye

Mineraller
Mevsim Geçişlerinde Mineral Desteği: Sade Maden Suyu

Mevsim geçişlerine bağlı olarak değişen hava şartlarına uyum sağlama sürecinde bağışıklık sisteminiz