Kolay tarifi ve damaklarda güzel bir lezzet bırakan fırında levrek harika bir alternatif! Omega-3 kaynağı olan bu tarifle hem lezzetli hem de besleyici bir iftar hazırlayabilirsiniz.
Lezzetli bir balığın yanında eşlikçi olarak AVOYA Limon & Limon Çiçeğini tercih edebilirsiniz. Yüksek magnezyumu, limon ve limon çiçeğinin eşsiz uyumunu bir şişede deneyimleyebilirsiniz. AVOYA Maden suları yüksek magnezyum oranı ile sofralarınızın yenileyici lezzeti.
İşte hafif ve besleyici fırında levrek tarifi:
Malzemeler
2 adet levrek
1 adet limon
2 diş sarımsak
1 adet soğan
1 adet havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı
Levrekleri temizleyin ve tuz, karabiberle ovun.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip levrekleri yerleştirin.
Üzerine doğranmış limon, soğan, havuç ve sarımsağı ekleyin.
Zeytinyağı gezdirip 200 derecede 25-30 dakika fırında pişirin.
Sıcak servis edebilirsiniz.