Ramazan sofralarında geleneksel tatlardan vazgeçemeyenler için lahana sarması ideal bir tercih. Zengin iç harcı ve hafif ekşili sosuyla bu tarif, iftarda hem doyurucu hem de nefis bir seçenek sunuyor.
Lahana sarmasının ekşi lezzetini katlayacak bir eşlikçi arayanlara AVOYA Meyveli Limon & Limon Çiçeği eşsiz bir seçenek. AVOYA Meyveli ailesinden Limon & Limon Çiçeği yüksek magnezyum oranı ile gün boyu kaybettiğiniz mineralleri bedeninize geri kazandırmanıza yardımcı olur. Koruyucu, renklendirici ve tatlandırıcı içermeyen AVOYA lezzetlerini Ramazan sofralarınızdan eksik etmeyin.
İşte lezzetli bir lahana sarması için tarif:
Malzemeler
1 orta boy beyaz lahana
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı ince bulgur
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz, karabiber, pul biber
1 limon suyu
1 su bardağı su (iç harcı için)
Yapılışı
Lahanayı yapraklarına ayırıp kaynar suda birkaç dakika haşlayın ve süzün.
İç harcı için, pirinç, bulgur, doğranmış soğan, salçalar, baharatlar ve zeytinyağını karıştırın. Üzerine bir su bardağı su ekleyerek hafifçe karıştırın.
Lahana yapraklarının içine hazırladığınız harçtan koyup sıkıca sarın ve tencereye dizin.
Tencerenin üzerine limon suyu ekleyip sarmaların yarısına kadar su doldurun.
Üzerine bir tabak kapatın ve kısık ateşte pişirin.
Sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz.