Ramazan sofralarında pratik ve besleyici ana yemek tarifleri tercih edenler, tavuklu bezelye tam size göre! Tavuğun proteini, bezelyenin vitaminleri, havuç ve soğanın lezzeti ile hızlı ve doyurucu bir alternatif.
Tavuklu bezelye yemeğinizin geleneksel lezzetinin yanında gastronomik bir içecek eşlik etsin. AVOYA Blend lezzetlerinden Greyfurt & Bahçe Nanesi ile yemek deneyiminizi katlayabilirsiniz. AVOYA Blend ailesinin yüksek magnezyum içeren yapısı sayesinde gün boyu kaybettiğiniz magnezyumu ve mineralleri bedeninize geri kazandırabilirsiniz.
İşte pratik bir tavuklu bezelye tarifi:
Malzemeler
500 gr tavuk göğsü
2 su bardağı bezelye
1 adet havuç
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
Yapılışı
Tavukları küp küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
Salçayı ekleyerek karıştırın.
Küçük doğranmış havuç ve bezelyeyi ekleyin.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Sıcak servis edebilirsiniz.