Mineraller

Kalp Damar Sağlığında Maden Suyunun Rolü

Günümüzde, sağlıklı ve uzun bir yaşam için kalp-damar sistemimize iyi bakmamız gerektiğini biliyoruz. Buna rağmen, Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünyadaki bir numaralı ölüm nedeni kalp ve damar hastalıklarıdır. Kalp ve damar sağlığımızı korumak için uzmanların tavsiyesi, beslenmemizi ve fiziksel aktivite tercihlerimizi doğru şekilde yönetmemizdir. Bu yazıda, maden suyunun kalp ve damar sağlığı üzerindeki etkilerini sizlerle paylaşıyoruz. Hep birlikte, maden suyunun içerdiği minerallerin kalp-damar sistemi üzerindeki etkilerini, düzenli tüketiminin avantajlarını ve maden suyunun sağlığımıza olan katkılarını daha yakından keşfedeceğiz.

Kan Basıncı

Kalp damar hastalıklarında kişinin risk faktörü belirlenirken, çoğunlukla kan basıncı değeri ve kolesterol miktarı dikkate alınmaktadır. Kan basıncı ise, vücuttaki mineral seviyeleri ile yakından ilişkilidir. Minerallerin kan basıncı sistemindeki rolleri farklıdır. Örneğin magnezyum ve potasyum kan basıncını düşürmekte, sodyum ise yükseltmektedir. Kan basıncının sağlıklı bir seviyede olması için kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi minerallerin düzenli olarak yeterli miktarda alınması gerekmektedir. Yapılan bilimsel araştırmalarda, magnezyum eksikliğinin hipertansiyonla ilişkili olduğu ortaya konulmuştur. Tam tersi şekilde, fazla sodyum tüketiminin hipertansiyon geliştirme riskini arttırdığı bilinmektedir.

Magnezyum

Magnezyumun yaşam içerisinde bu kadar önemli bir rolü olmasına rağmen, Türkiye’de 18 yaş üstü bireylerin %49,5’i günlük ihtiyacının altında magnezyum almaktadır.  Bu eksiği tamamlamak için günlük beslenme düzenine maden suyunun eklenmesi son derece önemlidir. Magnezyumun aksine, sodyum ise beslenme alışkanlıkları sebebiyle günlük alım sınırlarının üzerinde tüketilen bir mineraldir ve dolayısıyla tüketilen ürünlerdeki sodyum miktarının dengeli olmasına dikkat edilmelidir. Türkiye’de, 18 yaş üzeri nüfusun %92,9’u günlük 2000 miligram sodyum tüketim önerisinin üzerinde sodyum tüketmektedir. Maden suları, kaynağının yer aldığı bölgenin özelliklerine göre farklı mineral kompozisyonlara sahiptir. Dolayısıyla içilen maden suyunun mineral seviyeleri incelenmeli ve doğru mineral kompozisyonu seçilmelidir.

AVOYA Sade Maden Suyu, 1 litrede 585 miligram magnezyum içermekte olup bu miktar, maden suyu kategorisinde Türkiye’deki en yüksek miktardır. Vücudumuzun günlük magnezyum ihtiyacı yetişkin erkekler için günde ortalama 400 miligram, kadınlar içinse günlük 300 miligramdır. Dolayısıyla 1 şişe AVOYA Sade Maden Suyu, günlük magnezyum ihtiyacımızın yaklaşık %30-40’ı gibi önemli bir oranı karşılamaktadır. Tüm AVOYA ürünleri, AVOYA’nın magnezyum açısından zengin kaynaklarından gelmekte olup günlük magnezyum ihtiyacınızı karşılamada size büyük bir destek sağlamaktadır. Zengin magnezyum oranının yanı sıra, 1 şişe AVOYA Sade Maden Suyu içerisinde 15,4 mg sodyum bulundurarak günlük 2000 miligramı aşılmaması önerilen sodyumun sadece %0,8’ini içerir. AVOYA olarak Kalp-damar sağlığınızı korumak için günde en az 1 şişe AVOYA’yı beslenmenize dahil etmenizi öneriyoruz.

Mineraller
Sofraların Temiz İçerikli Eşlikçisi: Maden Suyu

Yemeklerin yanında içecek tüketimi yemek süresini uzatan ve daha lezzetli hale getiren

Mineraller
AVOYA Maden Suyu İçmek için 10 Sebep

Türkiye’nin en yüksek magnezyum ve toplam mineral değerine sahip maden suyu AVOYA,

Mineraller
Gıda Ambalaj Okuryazarlığı : Koruyucular

Sağlıklı beslenme, geçmişle kıyaslandığında hayatımızda çok daha öncelikli bir konuma gelmiş durumda.

Mineraller
Kalp Damar Sağlığında Maden Suyunun Rolü

Günümüzde, sağlıklı ve uzun bir yaşam için kalp-damar sistemimize iyi bakmamız gerektiğini