Sofra Lezzetleri

AVOYA’dan Sofra Lezzetlerinde Bugün: Kuzu Etli Şevketi Bostan

Birçok faydası bulunan şevketi bostan, sofralarında fark yaratmak ve şef gibi bir yemek sunmak isteyenlerin besleyici tercihi. Kuzu eti ile güzel bir davet yemeğine dönüşen şevketi bostanın yanında lezzetini dengeleyecek AVOYA Doğal maden suyu tercih edebilirsiniz.

Türkiye’nin en yüksek magnezyum ve toplam mineral değerine sahip maden suyu AVOYA sofralarınızda da sizi yenilemeye hazır.

İşte Ege mutfağından sofralarınıza gelen kuzu etli şevketi bostan tarifi:

Malzemeler
500 gr kuzu eti
1 kg şevketi bostan
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Yarım limonun suyu

Yapılışı
Kuzu etini tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Temizlenmiş şevketi bostanı ve baharatları ekleyin.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte 40 dakika pişirin.
Limon suyu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın.
Sıcak servis edebilirsiniz.

Yenilenme Rehberi
Mevsim Geçişlerinde Mineral Desteği: Sade Maden Suyu

Mevsim geçişlerine bağlı olarak değişen hava şartlarına uyum sağlama sürecinde bağışıklık sisteminiz

AVOYA'lı İçecekler
AVOYA ile İçecek Tariflerinizde Yeni Bir Dönem

Günlük hayatın temposunda, hem lezzetli hem de ferahlatıcı bir içecekle mola vermek

Sofra Lezzetleri
AVOYA’dan Sofra Lezzetlerinde Bugün: Fırında Falafel

Falafel, nohut bazlı nefis bir Orta Doğu lezzeti. Yaygın olarak kızartılarak yapılan

AVOYA'dan Öğren
Magnezyum Bahar Yorgunluğuna İyi Gelir mi?

Baharın geçişinde kendinizi yorgun, halsiz ve motivasyonsuz hissedebilirsiniz. Mevsim geçişleri, vücudun biyolojik