Sofra Lezzetleri

AVOYA’dan Sofra Lezzetlerinde Bugün: Kuzu Etli Şevketi Bostan

Birçok faydası bulunan şevketi bostan, sofralarında fark yaratmak ve şef gibi bir yemek sunmak isteyenlerin besleyici tercihi. Kuzu eti ile güzel bir davet yemeğine dönüşen şevketi bostanın yanında lezzetini dengeleyecek AVOYA Doğal maden suyu tercih edebilirsiniz.

Türkiye’nin en yüksek magnezyum ve toplam mineral değerine sahip maden suyu AVOYA sofralarınızda da sizi yenilemeye hazır.

İşte Ege mutfağından sofralarınıza gelen kuzu etli şevketi bostan tarifi:

Malzemeler
500 gr kuzu eti
1 kg şevketi bostan
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Yarım limonun suyu

Yapılışı
Kuzu etini tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Temizlenmiş şevketi bostanı ve baharatları ekleyin.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte 40 dakika pişirin.
Limon suyu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın.
Sıcak servis edebilirsiniz.

Yenilenme Rehberi
Haziran Sofralarına Doğadan Gelen Renk: AVOYA ile Sunum Önerileri

Yaz mevsiminin tazeliği, sofralarımıza hem enerji hem de estetik katıyor. Haziran, doğanın

AVOYA'dan Öğren
Kalp Damar Sağlığında Maden Suyunun Rolü

Sağlıklı bir yaşam sürmek için kalp ve damar sağlığımıza özen göstermek büyük

AVOYA'dan Öğren
Gıda Ambalaj Okuryazarlığı : Tatlandırıcılar

Ambalaj okur yazarlığı, teknolojik gelişmelerle birlikte ürün girdilerinin hiç olmadığı kadar çeşitlendiği

Sofra Lezzetleri
AVOYA’dan Sofra Lezzetlerinde Bugün: Ispanak Borani

Sofralarınızda ister yancı ister ana yemek olarak tercih edebileceğiniz lezzetlerden biri ıspanak