Ege mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan şevketi bostan, kuzu etiyle birleşerek tam bir Ramazan klasiğine dönüşüyor. Birçok faydası bulunan şevketi bostan iftar sofralarında fark yaratmak ve şef gibi bir yemek sunmak isteyenlerin besleyici tercihi. Kuzu eti ile güzel bir davet yemeğine dönüşen şevketi bostanın yanında lezzetini dengeleyecek AVOYA Doğal maden suyu tercih edebilirsiniz.
Türkiye’nin en yüksek magnezyum ve toplam mineral değerine sahip maden suyu AVOYA Ramazan’da da sizi yenilemeye hazır. Birçok faydası bulunan magnezyumu iftarda tüketeceğiniz AVOYA ile bedeninize kazandırabilirsiniz.
İşte Ege mutfağından iftar sofralarınıza gelen kuzu etli şevketi bostan tarifi:
Malzemeler
500 gr kuzu eti
1 kg şevketi bostan
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Yarım limonun suyu
Yapılışı
Kuzu etini tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Temizlenmiş şevketi bostanı ve baharatları ekleyin.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte 40 dakika pişirin.
Limon suyu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın.
Sıcak servis edebilirsiniz.