Ramazan ayı, sofralarda besleyici ve lezzetli tariflerin ön plana çıktığı bir dönem. Bu özel ayda hem hafif hem de doyurucu bir seçenek arıyorsanız, portakallı kereviz tam size göre! Taze malzemelerle hazırlanmış bu tarif, iftar sofralarınızda hem lezzet hem de vitamin kaynağı olacak.
Portakallı kerevizin mayhoş tadıyla uyum yakalayacak eşlikçi içeceğiniz AVOYA Blend Greyfurt ile daha lezzetli tatlar deneyimleyebilirsiniz.
İşte Ramazan sofranız için lezzetli bir portakallı kereviz tarifi:
Malzemeler
2 adet orta boy kereviz
2 adet havuç
1 adet patates
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)
Servis için: Dereotu
Yapılışı
Kerevizlerin kabuklarını soyun ve limonlu suya koyarak kararmalarını önleyin.
Küp şeklinde doğrayın.
Havuçları ve patatesleri de kerevizlerle aynı boyutlarda küp şeklinde doğrayın.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını bir tencerede ısıtın.
Soğanları ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyip hafifçe soteleyin.
Ardından havuç, kereviz ve patatesleri ekleyerek 2-3 dakika karıştırın.
Taze sıkılmış portakal suyunu ve suyu tencereye ilave edin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Yemeği ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Sofraya götürmeden önce üzerine ince kıyılmış dereotu serperek süsleyebilirsiniz.