Ramazan ayında tok tutan ve besleyici yemekler tercih etmek önemlidir. Anadolu mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan yarma çorbası, hem doyurucu hem de lezzetli yapısıyla iftar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.
Yemeklerin yenileyici eşlikçisi AVOYA Blend lezzetlerinden Vişne & Yasemin ile iftarda bedeninize optimum yenilenme sağlayabilirsiniz. Yüksek magnezyum içeren AVOYA Blend Vişne & Yasemin gün boyu kaybedilen mineralleri geri kazanmanıza destek olur.
Malzemeler
1 su bardağı yarma
5 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Yapılışı
Yarmayı bir gece önceden suda bekletin ve ertesi gün haşlayın.
Yoğurdu bir kasede un ve biraz su ile çırpın.
Yarmaların bulunduğu tencereye yoğurt karışımını yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynatın.
Ayrı bir tavada tereyağını eritip naneyi ekleyin.
Hazırlanan tereyağlı sosu çorbanın üzerine dökerek sıcak servis edebilirsiniz.