Ramazan ayında iftar sofralarının olmazsa olmazlarından biri hafif, besleyici ve lezzetli yemeklerdir. Ramazan sofranıza yakışacak bir tarif arıyorsanız, zeytinyağlı enginar tam size göre! Ege mutfağının bu enfes tarifi, Ramazan sofralarınıza lezzet katacak.
Enginarın hafif lezzetini üst seviyeye çıkarmak isteyenlere önerimiz ise AVOYA Doğal maden suyu ile sofranıza yenileyici bir dokunuş yapmanız.
İşte Ramazan sofranızın yıldızı olacak zeytinyağlı enginar tarifi:
Malzemeler
6 adet temizlenmiş enginar
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı bezelye
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
1,5 su bardağı su
Dereotu
Yapılışı
Enginarların kararmaması için temizlenmiş enginarları limonlu suyun içine alın.
Tencereye zeytinyağını ekleyin ve doğranmış soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun. Ardından küp doğranmış havuçları ekleyerek birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
Havuçların ardından bezelyeleri ekleyin ve karıştırın.
Hazırladığınız sebze karışımını enginarların ortasına ve tencereye eşit şekilde paylaştırın.
Tuz, toz şeker ve limon suyunu sebzelerin üzerine gezdirin.
Ardından suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.
Orta ateşte yaklaşık 30-35 dakika, enginarlar ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Enginarları servis tabağına alın, üzerine dereotu serpiştirerek soğuk ya da oda sıcaklığında servis edin.