Sofra Lezzetleri

AVOYA’dan Sofra Lezzetlerinde Bugün: Havuçlu ve Şehriyeli Tavuk Çorbası

Doyurucu ve lezzetli tavuk çorbasının yanında tüketeceğiniz AVOYA Meyveli Çilek & Gül ile bedeninize magnezyum desteği sağlayabilirsiniz. Bitki ve meyve özlerini bir araya getiren koruyucu, renklendirici ve tatlandırıcı içermeyen AVOYA Meyveli Çilek & Gül sofranızın temiz içerikli eşlikçisi.

İşte sofranızın doyurucu başlangıcı havuçlu ve şehriyeli tavuk çorbası tarifi:

Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
1 adet havuç (rendelenmiş)
1 çay bardağı arpa şehriye
5 su bardağı su veya tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı
Tavuk göğsünü haşlayın ve didikleyin.
Haşlama suyunu süzerek saklayın.
Tereyağını tencerede eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine tavuk suyunu ekleyerek hızlıca karıştırın.
Şehriye ve rendelenmiş havucu ekleyin, kaynayana kadar karıştırın.
Son olarak didiklenmiş tavuğu ekleyip tuz, karabiber, pul biber ile tatlandırın.
Çorba kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin.
Üzerine limon sıkarak sıcak servis edebilirsiniz.

Yenilenme Rehberi
AVOYA Maden Suyu İçmek için 10 Sebep

Türkiye’nin en yüksek magnezyum ve toplam mineral değerine sahip maden suyu AVOYA,

AVOYA'dan Öğren
Gıda Ambalaj Okuryazarlığı : Renklendiriciler

Ambalaj okur yazarlığı, teknolojik gelişmelerle birlikte ürün girdilerinin hiç olmadığı kadar çeşitlendiği

Sofra Lezzetleri
AVOYA’dan Sofra Lezzetlerinde Bugün: Fırında Levrek

Kolay tarifi ve damaklarda güzel bir lezzet bırakan fırında levrek harika bir

Sofra Lezzetleri
AVOYA’dan Sofra Lezzetlerinde Bugün: Ekşili Köfte

Geleneksel tatlardan vazgeçemeyenler için ekşili köfte, sofraların en sevilen ana yemeklerinden biri.