Mantar soslu biftek, protein ihtiyacınızı karşılayacak ve lezzetiyle sofranızın yıldızı olacak! Bedeninizi protein açısından desteklerken magnezyum ve mineral dengenizi korumayı da ihmal etmemenizi öneririz. Sofranızın eşlikçisi AVOYA Blend Hibiskus & Elma ile bedeninize optimum yenilenme sağlayın.
AVOYA Blend’in meyve ve bitki özleriyle geliştirilen formülü gastronomik bir deneyim sunar.
İşte sofranıza yakışır lokum gibi pişmiş mantar soslu biftek tarifi:
Malzemeler
2 dilim dana bonfile
200 gr mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı
Biftekleri oda sıcaklığında bekletip tuz ve karabiberle marine edin.
Bir tavada tereyağını eritin ve biftekleri her iki tarafını 3-4 dakika mühürleyin.
Ayrı bir tavada doğranmış mantar, soğan ve sarımsağı kavurun.
Krema ve baharatları ekleyip 5 dakika kaynatın.
Biftekleri sosun içine alıp 5 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Sıcak servis edebilirsiniz.