Sofra Lezzetleri

AVOYA’dan Sofra Lezzetlerinde Bugün: Portakallı Kereviz

Hem hafif hem de doyurucu bir seçenek arıyorsanız, portakallı kereviz tam size göre!

Portakallı kerevizin mayhoş tadıyla uyum yakalayacak eşlikçi içeceğiniz AVOYA Blend Greyfurt ile daha lezzetli tatlar deneyimleyebilirsiniz.

İşte sofranız için lezzetli bir portakallı kereviz tarifi:

Malzemeler
2 adet orta boy kereviz
2 adet havuç
1 adet patates
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)
Servis için: Dereotu

Yapılışı
Kerevizlerin kabuklarını soyun ve limonlu suya koyarak kararmalarını önleyin.
Küp şeklinde doğrayın.
Havuçları ve patatesleri de kerevizlerle aynı boyutlarda küp şeklinde doğrayın.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını bir tencerede ısıtın.
Soğanları ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyip hafifçe soteleyin.
Ardından havuç, kereviz ve patatesleri ekleyerek 2-3 dakika karıştırın.
Taze sıkılmış portakal suyunu ve suyu tencereye ilave edin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Yemeği ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Sofraya götürmeden önce üzerine ince kıyılmış dereotu serperek süsleyebilirsiniz.

AVOYA'dan Öğren
Egzersiz Öncesi Ve Sonrasında Sıvı – Elektrolitlerin Önemi

Sporcuların egzersiz sırasında performansının artışı, dehidrasyonun önlenmesi için spor öncesi, sırasında ve

Sofra Lezzetleri
AVOYA’dan Sofra Lezzetlerinde Bugün: Kuzu Etli Şevketi Bostan

Birçok faydası bulunan şevketi bostan, sofralarında fark yaratmak ve şef gibi bir

AVOYA'dan Öğren
Magnezyum ve Uyku Arasındaki İlişki Nedir?

Uykusuzluk, modern yaşamın en yaygın sorunlarından biri. Stres, yoğun iş temposu, ekran

Sofra Lezzetleri
AVOYA’dan Sofra Lezzetlerinde Bugün: Pazı Sarması

Sofranıza bir değişiklik katın ve bulgurlu pazı sarması ile misafirlerinize farklı bir