Geleneksel tatlardan vazgeçemeyenler için ekşili köfte, Ramazan sofralarının en sevilen ana yemeklerinden biri. Ekşi sosuyla hafif, yumuşacık köfteler ile doyurucu bir seçenektir. Protein ve vitamin açısından zengin ekşili köftenin yanına magnezyum zengini AVOYA yakışır.
Ekşiliğiyle ön plana çıkan yemeğinizin yanına ekşi ve tatlı notaları ile gastronomik bir deneyim sunan AVOYA Blend Vişne & Yasemin eşlik etsin. AVOYA Blend Mineralli Gazlı İçecek yüksek magnezyum oranı ile gün boyunca kaybettiğiniz mineralleri geri kazanmanıza yardımcı olur.
İşte Ramazan sofranızın doyurucu lezzeti ekşili köfte tarifi:
Malzemeler
Köftesi için:
300 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
6 su bardağı su veya et suyu
Yapılışı
Köfte malzemelerini yoğurup misket büyüklüğünde toplar yapın.
Köfteleri hafif unlayarak birbirine yapışmasını önleyin.
Su veya et suyunu kaynatıp köfteleri içine ekleyin ve 15 dakika pişirin.
Ayrı bir kasede limon suyu, yumurta sarısı ve unu çırpın.
Kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe alıp yavaşça terbiyeye ekleyin ve ılıştırın.
Terbiyeyi tencereye azar azar ekleyip sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.
Sıcak servis edebilirsiniz.