Ramazan ayında hem hafif hem de doyurucu yemekler tercih edilir. Fırında tavuklu sebze yemeği, lezzetli olduğu kadar hafif bir alternatif sunar. Sebzeler ve tavuğun eşsiz uyumu ile iftar sofralarınıza lezzet katar. Ayrıca fırında piştiği için pratik bir tercihtir.
Fırında tavuklu sebze yemeğinin yanında AVOYA Meyveli Elma & Adaçayı tüketerek hem lezzeti katlayabilir hem de yenilenebilirsiniz. AVOYA Maden suları yüksek magnezyum oranı ile bedeninizi yeniler ve canlandırır. İçeriğindeki sayesinde bedeninizin oruç süresince kaybettiği mineralleri geri kazanmasına destek sağlar.
İşte besleyici ve pratik fırında tavuklu sebze yemeği tarifi:
Malzemeler
500 gr tavuk göğsü veya but
2 havuç
1 kabak
2 patates
1 kırmızı biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kekik
Yapılışı
Sebzeleri yıkayıp doğrayın ve fırın kabına alın.
Tavukları küp şeklinde doğrayarak sebzelerin üzerine ekleyin.
Zeytinyağı ve baharatları ekleyerek iyice karıştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
Sıcak servis edebilirsiniz.