Ramazan sofralarında ister yancı ister ana yemek olarak tercih edebileceğiniz lezzetlerden biri ıspanak boranidir. Gün boyu kaybettiğiniz mineralleri ıspanak boraninin yanında tüketeceğiniz bir şişe AVOYA Blend Hibiskus & Elma ile geri kazanabilirsiniz. İftar sonrasında yenilenebilir ve günün geri kalanını enerjik bir şekilde tamamlayabilirsiniz. AVOYA Blend Hibiskus & Elma içerdiği yüksek magnezyum miktarı ile bedeninize optimum fayda sağlar.
İşte iftar sofranız için lezzetli ıspanak borani tarifi:
Malzemeler
500 gram ıspanak
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çimdik karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 adet ceviz içi
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 kase sarımsaklı yoğurt
Yapılışı
Soğanı ince küpler halinde doğrayın ve zeytinyağında soteleyin.
Yıkanmış kurutulmuş ıspanakları ince ince doğrayın.
Soğanı biraz kavurun ve salçayı ekleyin.
Üzerine ıspanakları ekleyin, karıştırın ve kapağını kapatıp kısık ateşte 5-10 dakika pişirin. Ispanaklar yumuşadığında tuz ve baharatları ekleyip ocağı kapatın.
Sos için zeytinyağını ısıtın ve iri doğradığınız cevizleri ekleyip 1-2 dakika kavurun.
Kırmızı biberi ekleyip ocağı kapatın.
Ispanak ılıkken üzerine yoğurt ve sosu gezdirip servis edebilirsiniz.