Ramazan sofralarında hafif lezzetleri sevenlerin tercihlerinden biri zeytinyağlı pırasadır. Ilık bir şekilde servis edebileceğiniz zeytinyağlı pırasa ana yemeklerinizin lezzetli ve hafif yancısı olacak. Dilerseniz ana yemek olarak de tercih edebilir ve sebze ağırlıklı bir akşam iftar yemeği tüketebilirsiniz.
Üzerine sıkacağınız biraz limon ve yanında tüketeceğiniz AVOYA Blend Greyfurt & Bahçe Nanesi ile ekşimsi ve narenciyelerden zengin bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz. AVOYA Blend Mineralli Gazlı İçecekler Ramazan boyunca ihtiyaç duyduğunuz magnezyum ve mineralleri almanıza destek sağlayabilir.
İşte iftar sofranıza yakışacak lezzetli bir zeytinyağlı pırasa tarifi:
Malzemeler
500 gram pırasa
2 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı pirinç
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Pırasaları 3 parmak uzunluğunda doğrayın.
Tencereye zeytinyağını alın ve halka halka doğradığınız havuçları kavurun.
Bir yemek kaşığı salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Pırasaları tencereye ekleyin ve hafifçe karıştırın.
1 su bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı pirinci ekleyerek pişmeye bırakın.
Piştikten sonra limon suyunu ekleyin ve hafifçe karıştırın.
Ilık bir şekilde servis edebilirsiniz.