Ramazan sofralarında iftar için hafif ve besleyici bir başlangıç yapmak isteyenlere lahana çorbası mükemmel bir tercih! Lifli yapısı ve düşük kalorisiyle sindirimi kolaylaştırır ve iftara besleyici bir başlangıç yapmanızı sağlar.
Ramazan ayında bedeninizin mineral ve magnezyum dengesini korumak için yemeklerin yanında AVOYA İçecek lezzetlerini tercih edebilirsiniz. Lahana çorbasına eşlik edecek AVOYA Meyveli Elma & Adaçayı ile bedeninize magnezyum desteği ve optimum yenilenme sağlayabilirsiniz.
İşte pratik ve nefis bir lahana çorbası tarifi:
Malzemeler
Yarım küçük boy beyaz lahana
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
6 su bardağı tavuk suyu veya su
Tuz, karabiber, pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Yapılışı
Lahanayı ince ince doğrayın ve bol suyla yıkayın.
Tencereye sıvı yağı alın, doğranmış soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun.
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
Lahanaları tencereye ekleyin, 2-3 dakika karıştırarak soteleyin.
Tavuk suyunu veya suyu ilave edin ve çorbayı kaynamaya bırakın.
Tuz ve baharatları ekledikten sonra 15-20 dakika kadar pişirin.
Çorbanızın kıvamını isteğinize göre blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
Üzerine limon sıkarak sıcak servis edebilirsiniz.