Ramazan ayı, iftar sofralarında hem doyurucu hem de hafif yemekleri tercih edebilirsiniz. Gün boyu süren orucun ardından, besleyici bir çorba içerek içinizi ısıtabilir ve iftara hafif bir başlangıç yapabilirsiniz.
Doyurucu ve lezzetli tavuk çorbasının yanında tüketeceğiniz AVOYA Meyveli Çilek & Gül ile bedeninize magnezyum desteği sağlayabilirsiniz. Bitki ve meyve özlerini bir araya getiren koruyucu, renklendirici ve tatlandırıcı içermeyen AVOYA Meyveli Çilek & Gül iftar sofranızın temiz içerikli eşlikçisi.
İşte ramazan sofranızın doyurucu başlangıcı havuçlu ve şehriyeli tavuk çorbası tarifi:
Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
1 adet havuç (rendelenmiş)
1 çay bardağı arpa şehriye
5 su bardağı su veya tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı
Tavuk göğsünü haşlayın ve didikleyin.
Haşlama suyunu süzerek saklayın.
Tereyağını tencerede eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine tavuk suyunu ekleyerek hızlıca karıştırın.
Şehriye ve rendelenmiş havucu ekleyin, kaynayana kadar karıştırın.
Son olarak didiklenmiş tavuğu ekleyip tuz, karabiber, pul biber ile tatlandırın.
Çorba kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin.
Üzerine limon sıkarak sıcak servis edebilirsiniz.