Bu ramazan, sofranıza bir değişiklik katın ve bulgurlu pazı sarması ile misafirlerinize farklı bir lezzet deneyimi sunun. Bulgurla yapılan pazı sarması lezzeti ve farklı yapısı ile sofranızın yıldızı olacak. Pazının besleyiciliği ve bulgurun doyuruculuğuna eşlik edecek bir şişe AVOYA Meyveli Çilek & Gül ile lezzet deneyimizi farklı bir noktaya taşıyabilirsiniz.
Yüksek magnezyum ve toplam mineral değeri ile AVOYA Maden suları ramazan sofralarınızın lezzetli eşlikçisi. AVOYA içerdiği mineraller sayesinde bedeninizi, ruhunuzu ve zihninizi yeniler.
İşte lezzetli bir pazı sarması tarifi:
Malzemeler
2 demet pazı
3-4 adet soğan
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı salça
1 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, nane
Kaynar su
Yapılışı
Pazılar yıkayın ve kaynayan suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.
Tüm yapraklara aynı işlemi uyguladıktan sonra soğuk suda bekletin.
Bulgur ve pirinci yıkayın ve süzün.
Soğanları yemeklik doğranır ve sıvı yağda kavurun
Salça ve baharatları ekleyip karıştırın.
Bulgur ve pirinci ekleyin karıştırın.
Tuzunu atın ve üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyip su çekene kadar pişirin.
Piştikten sonra üzerine doğranmış maydanozları ekleyin.
Sarmayı pişireceğiniz tencerenin tabanını pazı sapları ile kaplayın.
Pazı yapraklarını iç ekleyerek sarın ve tencereye dizin.
Üzerine biraz sıvı yağ ve kaynar su ekleyerek kontrollü bir şekilde pişirin.
Sarmalar pişip dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.