Falafel, nohut bazlı nefis bir Orta Doğu lezzeti. Yaygın olarak kızartılarak yapılan falafeli fırında yaparak daha hafif hale getirebilirsiniz. Protein deposu ve doyurucu nohut ile yapılan falafeli iftar sofralarınızda lezzetli bir ara sıcak veya salata üzerinde tüketebilirsiniz.
Yemeğinizin eşlikçisi olarak AVOYA Blend Vişne & Yasemin tercih ederek oruç süresince kaybettiğiniz mineralleri geri kazanabilirsiniz. AVOYA Blend Mineralli Gazlı İçecek lezzetleri iftar sofralarınızın yenileyici eşlikçisi.
İşte iftar sofralarınızda yerini alacak hafif lezzetli falafel tarifi:
Malzemeler
2 su bardağı haşlanıp süzülmüş nohut
1 adet küçük soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kişniş (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı un veya yulaf unu
Tuz, karabiber, pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Soğan, sarımsak ve maydanozu mutfak robotunda çekin.
Nohut ve baharatları ekleyerek püre haline getirin.
Karışıma unu ekleyerek yoğurun ve 10 dakika dinlendirin.
Fırını 180 dereceye önceden ısıtın.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerlerine hafif zeytinyağı sürerek 25-30 dakika fırında pişirin.
Yoğurtlu veya tahinli sos ile servis edebilirsiniz.