Ramazan’da iftar sofralarının vazgeçilmezi, lezzetli ve doyurucu yemeklerdir. Mantar soslu biftek, protein ihtiyacınızı karşılayacak ve lezzetiyle iftar sofranızın yıldızı olacak! Bedeninizi protein açısından desteklerken magnezyum ve mineral dengenizi korumayı da ihmal etmemenizi öneririz. İftar sofranızın eşlikçisi AVOYA Blend Hibiskus & Elma ile bedeninize optimum yenilenme sağlayın.
AVOYA Blend Mineralli Gazlı İçecekler oruç tuttuğunuz sürede kaybedilen mineralleri geri kazanmanıza destek sağlar. Meyve ve bitki özleriyle geliştirilen formülü gastronomik bir deneyim sunar.
İşte iftar sofranıza yakışır lokum gibi pişmiş mantar soslu biftek tarifi:
Malzemeler
2 dilim dana bonfile
200 gr mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı
Biftekleri oda sıcaklığında bekletip tuz ve karabiberle marine edin.
Bir tavada tereyağını eritin ve biftekleri her iki tarafını 3-4 dakika mühürleyin.
Ayrı bir tavada doğranmış mantar, soğan ve sarımsağı kavurun.
Krema ve baharatları ekleyip 5 dakika kaynatın.
Biftekleri sosun içine alıp 5 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Sıcak servis edebilirsiniz.